Συνταγή ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ 80 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΡΥΖΙ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1  ΠΙΠΕΡΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΜΠΑΤΟΝΕΤΕΣ

1 ΤΟΜΑΤΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΑΡΕ

ΜΑΪΝΤΑΝΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Μουσκεύουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και την επόμενη μέρα τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα βράζουμε (στο πρώτο βράσιμο πετάμε το νερό και ξαναβάζουμε καινούργιο) σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και με προσοχή να μην χάσουν την φλούδα τους.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και μετά προσθέτουμε το χοιρινό κομμένο σε κομμάτια και το σοτάρουμε και αυτό , σβήνουμε με λευκό κρασί το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο .

Παίρνουμε μια λαμαρίνα και βάζουμε μέσα το χοιρινό τα φασόλια το κρεμμύδι σε ροδέλες την πιπεριά την τομάτα τον μαϊντανό και ένα ποτήρι από το ζουμί που βράσαμε τα φασόλια και τα βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ψηθούν εντελώς.