Το Πήλιο ανήκει στους προορισμούς εκείνους, που ενδείκνυνται για ολόκληρο τον χρόνο, έχοντας πυκνό δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και όρμους με μικρές ή μεγάλες παραλίες με άμμο ή βότσαλα. Η πιο παραμυθένια περίοδος, όμως, για να επισκεφθείτε το βουνό των… Κενταύρων είναι τα  Χριστούγεννα.

Στο Πήλιο υπάρχουν περισσότερα από 40 χωριά και οικισμοί χτισμένα με την παραδοσιακή Πηλιορειτική αρχιτεκτονική. Το Πήλιο, με την πλειοψηφία των γραφικών χωριών του να είναι σκαρφαλωμένα στις πλαγιές του βουνού, είναι από τα πλέον τουριστικά κέντρα της Ελλάδας και ειδικότερα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Είναι η γιορτή κατά την οποία δέχεται πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι κατακλύζουν την περιοχή και το χιονοδρομικό κέντρο και δίνουν ακόμα περισσότερη ζωή στο όμορφο και γραφικό τοπίο. Το βουνό των Κενταύρων με τα μαγευτικά δάση είναι ένα μοναδικό μέρος, το οποίο αξίζει ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε.

pilion-greekaffair.gr 2

Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Το Χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται ανάμεσα στον Παγασητικό Κόλπο και το Αιγαίο Πέλαγος, στην κορυφή Αγριόλευκες, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Το Χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί από το 1967 και είναι ένα από τα πρώτα κέντρα της Ελλάδας, ενώ δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο του Βόλου.
Λειτουργούν 6 πίστες με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις τόσο των αρχάριων όσο και των έμπειρων σκιέρ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες, που επιλέγουν να μείνουν στο καταφύγιο του κέντρου, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως 80 άτομα.

 

 

greekaffair.gr