Χρυσό Bραβείο απέσπασε το ντοκιμαντέρ «Η Οικογενειακή Υπόθεση».

Το Χρυσό Bραβείο απέσπασε «Η Οικογενειακή Υπόθεση» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου στην κατηγορία Μουσική και θέαμα στην 28η διοργάνωση του διεθνούς φεστιβάλ οπτικοακουστικών προγραμμάτων Fipa που ολοκληρώθηκε στις 25 Ιανουαρίου στο Μπιαρίτζ της Γαλλίας.

Η Οικογενειακή Υπόθεση είναι ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται γύρω από τη δύναμη της οικογένειας της μουσικής και μας  περιγράφει την ζωή των Ξυλούρηδων. Η ταινία αποκαλύπτει πώς τρεις διαφορετικές γενιές της οικογένειας σχετίζονται με την παράδοση και πόσο τους επηρεάζει στις επιλογές τους. Πόση ελευθερία έχουν να αποφασίζουν – για τη ζωή τους και για τη μουσική τους – όταν μια τόσο ζωντανή, πλούσια και βαριά κληρονομιά συνοδεύει το κάθε τους βήμα; Τι σημαίνει για εμάς σήμερα αυτή η κληρονομιά;

Αυτή η ένταση, μεταξύ παράδοσης και ανανέωσης, παρελθόντος και μέλλοντος, συνθέτει μια σύγχρονη ιστορία που αφορά ένα παγκόσμιο κοινό.

Η παραγωγή ανήκει στην Anemon, σε συμπαραγωγή με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, τον ΟΤΕ TV, το ABC TV και τη ΝΕΡΙΤ, με την υποστήριξη του προγράμματος MEDIA της Ε.Ε.  Η ταινία, η διανομή της οποίας ξεκίνησε στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, θα προβάλλεται από τις 29 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, στη Γλυφάδα  στο Cinepolis, στην Τρίπολη στο CineVille και στο Ρέθυμνο στο CineLand.

Τελος να σειμειωσουμε ότι στη διοργάνωση του Fipa συγκεντρώνονται διάφορες  απρόσμενες ιδέες, ελπιδοφόρα έργα, τολμηρές προσπάθειες και διοργανώνονται  φόρουμ, συναντήσεις και συζητήσεις.

Είναι η γιορτή της δημιουργίας, πλουσιότερη κάθε χρόνο σε μυθοπλασία, ντοκιμαντέρ και ιστορίες που απαρτίζουν την «αφρόκρεμα» του οπτικοακουστικού κόσμου. Για πέντε ημέρες, το Fipa ταξιδεύει από τη μια χώρα στην άλλη και από ήπειρο σε ήπειρο.