Ζαρτιέρες και σουτιέν έβαλαν σε αγάλματα που βρίσκονται σε ιστορικό γυμνάσιο!-Οι  καθηγητές δικαιολόγησαν την εικόνα αυτή  ως “εικαστική παρέμβαση”

Σάλος προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή αρχαίων αγαλμάτων που βρίσκονται στο ιστορικό σχολείο της πρωτεύουσας, το Παγκύπριο Γυμνάσιο.

Στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου εμφανίζονται αρχαία ελληνικά αγάλματα να είναι καλυμμένα με εσώρουχα.

Οι εν λόγω φωτογραφίες έγιναν αναδημοσίευση από αρκετούς χρήστες του διαδικτύου. Για το περιστατικό όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το SigmaLive είναι ενήμερος ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής ο οποίος αναμένεται να ζητήσει πλήρη διερεύνηση για το περιστατικό.

Στο SigmaLive μίλησε για το περιστατικό ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος, ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση, που στόχο είχε να προκληθεί στους μαθητές ένα «σοκ» προκειμένου να καταλάβουν και να αντιληφθούν οι μαθητές την υποβάθμιση του πολιτισμού.

Ο κ.Ταλιαδώρος, ανέφερε σε δηλώσεις του  ότι ήταν κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. «Πέραν των στοχεύσεων, δόθηκε μια λανθασμένη εικόνα που δεν παύει να αποτελεί έναν εξευτελισμό και μια προσβολή του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού». Ο κ.Ταλιαδώρος αναφέρθηκε επίσης και στο πρόσφατο παράδειγμα με την άρνηση στον γνωστό οίκο μόδας Gucci, να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας στον Παρθενώνα.

Όπως συμπλήρωσε ο κ.Ταλιαδώρος, η Διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να κατευνάσει τα πνεύματα κάλεσε για ενημέρωση τόσο τον Καθηγητικό Σύλλογο όσο και τους μαθητές προκειμένου να εξηγήσει ότι πρόκειται για εικαστική παρέμβαση.

 

ΠΗΓΗ